Zwangerschaps massage

Zwangerschaps massage

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Denk maar eens aan alle belangrijke fysieke processen die plaatsvinden om ruimte te maken voor je kindje zodat het zich kan ontwikkelen. Je lichaam is hiervoor gemaakt maar het kan wel tot kleine en/of grote ongemakken leiden.

Een zwangerschaps massage laat je helemaal ontspannen en opladen, maar helpt ook om je bewust stil te laten staan bij alle (lichamelijke) veranderingen. Tijdens de massage zorgt de zachte aanraking ervoor dat je lichaam oxytocine aanmaakt. Oxytocine (het knuffelhormoon) zorgt ervoor dat je een fijn, tevreden gevoel krijgt en dat je lichaam herstelt van al het harde werken. Een zwangerschaps massage brengt ook je centrale zenuwstelsel tot rust. Dit werkt nog lang door als je na de massage gaat slapen of de rest van de dag vrij neemt. Het kneden en strijken tijdens de massage bevordert je bloedsomloop naar alle organen en naar de placenta. Heel erg fijn voor jou en je kindje profiteert daar uiteraard van mee.

Zwangerschaps massage bij Balance & Blizz

Baby’s in de buik pikken de stemming van hun moeder op. Bovendien voelt je kindje aan jouw lichaam en hartslag dat jij ontspant. Hierdoor ontspant jouw kindje zich ook. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de hartslag van een ongeboren baby daalt als de buik van de moeder zacht en ontspannen is. Vaak worden baby’s tijdens de massage eerst beweeglijker. Dit komt doordat je ademhaling dieper wordt en er steeds meer zuurstofrijk bloed naar je baby gaat. Op deze manier kun je gemakkelijk contact maken met je kindje en daarna kunnen jullie samen lekker ontspannen. Het is écht een moment voor jullie tweetjes.

Een zwangerschaps massage uitstellen tot aan je zwangerschaps-verlof is dus zonde. Vanwege alle eerder genoemde voordelen is het juist aan te raden om vanaf het 2e trimester (na ongeveer 12 weken) hier al mee te beginnen.

Bij Balance & Blizz wordt je zowel in zij- als rugligging gemasseerd. Je lichaam wordt hierbij ondersteund met een fijn, groot massagekussen. Zo lig je fijn, beschermd en intiem met je kindje dichtbij en kun je je handen op je buik leggen.

 

Wanneer geen zwangerschaps massage?

 

 • hoge bloeddruk
 • trombose
 • hartklachten
 • spataderen
 • extreme vermoeidheid
 • misselijkheid
 • medicijngebruik
 • vocht vasthouden bij een hoge bloeddruk
 • als er een verhoogd risico is op een miskraam, vroeggeboorte of het loslaten van de placenta

 

Vraag bij twijfel altijd eerst goedkeuring aan je verloskundige, huisarts of gyneacoloog / behandelend arts.

 

De voordelen van een zwangerschaps massage nog eens op een rijtje:

 

 • Het helpt je ontspannen. Je hoofd en lichaam komen helemaal tot rust
 • Het ondersteunt je herstel en het gezond functioneren van je lichaam: je hartslag wordt rustig, je ademhaling verdiept en je bloedsomloop verbetert waardoor er meer zuurstofrijk bloed naar je organen en je baby gaat
 • Het kan rugklachten, bekkenpijn en beenkrampen verlichten
 • Het vermindert de aanmaak van stresshormonen en verbetert de aanmaak van gelukshormonen, waardoor je je kalmer, blijer en lekkerder in je vel voelt
 • Het helpt je beter en dieper te slapen
 • Je brein en lichaam leren zich makkelijk te ontspannen, wat je kan helpen om ook bij je bevalling goed te ontspannen en “uit je hoofd” te gaan
 • Je baby profiteert mee van al deze voordelen en je kunt makkelijk contact maken

 

Bij boeking van een zwangerschaps massage kun je kiezen tussen een korte behandeling van 30 minuten of de lange behandeling van 60 minuten. Bij een korte behandeling kunnen we samen bespreken welke specifieke gebieden bij jou meer aandacht vragen (bijv. alleen schouders en nek). Bij de lange behandeling worden zowel rug, schouders, nek, armen, benen en voeten gemasseerd.

Zin in een ontspannende zwangerschapsmassage?

Boek makkelijk online een afspraak!

Logo Balance & Blizz

Balance & Blizz is Wellness Academie gecertificeerd

Gegevens

Adres

De Regeakker 13
5768 XV  Meijel

Contact

E: 

T: 06-191 697 84

Openingstijden

Balance & Blizz

   
Di    10.00 – 17.00 uur
   
Do    10.00 – 17.00 uur
   
Za    9.00 – 12.30 uur
Zo    Gesloten

Social Media

Volg me op Facebook

Erkend zorgmasseur

Zorgmasseur licentie logo
Logo Balance & Blizz