Zorg massage

Zorg massage op locatie

De zorgmassage bij Balance & Blizz is gebaseerd op Shantala massage. Deze massagevorm komt uit India en is oorspronkelijk een babymassage. De massage bestaat uit rustige en gestructureerde strijkingen over het gehele lichaam en kan zowel op de huid alsook over de kleding heen toegepast worden. De aanrakingen kenmerken zich door middel van een vast patroon, ritme en herhaling wat veiligheid en duidelijkheid bied.

De zorg massage kan zittend of liggend worden gegeven, dus ook in een (rol)stoel. De massage is in delen te geven bijv, hoofd, gezicht, rug en schouders, benen en voeten, armen en handen en wordt afgestemd op de situatie.

Tasten, aanraken, ontmoeten, geeft warmte, kleur en glans aan ieders bestaan. Mensen met een beperking of zorgvraag worden voortdurend aangeraakt, meestal is dit alleen maar functioneel en gericht op dat deel van het lichaam waar de “zorgvraag” om draait. Het tempo van leven met een zorgvraag/beperking is anders. De behoefte aan aanraking neemt toe naarmate de gezondheids-toestand van de mens slechter wordt, zeker als mensen zichzelf niet meer aan kunnen raken. Zij zijn niet meer in staat goed contact te maken met zichzelf en de buitenwereld.

Shantala massage bij Balance & Blizz

 

Doel van zorg massage

Het positief beïnvloeden van de levenskwaliteit en het algeheel welzijn. Als respectvolle benaderingswijze geeft het ondersteuning in de kwaliteit van zorg. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door het stimuleren van de tastzintuigen, endorfine en serotonine (de zgn. gelukshormonen) en oxytocine (het zgn. knuffelhormoon) aangemaakt worden. Deze hebben een regulerende werking op de stresshormonen (adrenaline en cortisol). Het stimuleren van de huid d.m.v aanrakingen bevordert de ontspanning, de rust, de ademhaling, de bloedsomloop en de werking van de stofwisseling.

Ik pas vanuit mijn praktijk Balance & Blizz deze massage uitsluitend op locatie toe bij:

 

  • Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking
  • (Dementerende) Ouderen
  • NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)
  • Palliatieve en Terminale zorg

Ervaar zelf (of laat uw naaste genieten van) een zorg massage

Meer informatie? Bel of stuur een mail naar Balance & Blizz.

Logo Balance & Blizz

Balance & Blizz is Wellness Academie gecertificeerd

Gegevens

Adres

De Regeakker 13
5768 XV  Meijel

Contact

E: 

T: 06-191 697 84

Openingstijden

Balance & Blizz

   
Di    10.00 – 17.00 uur
   
Do    10.00 – 17.00 uur
   
Za    9.00 – 12.30 uur
Zo    Gesloten

Social Media

Volg me op Facebook

Erkend zorgmasseur

Zorgmasseur licentie logo
Logo Balance & Blizz