Voet massage en Voetreflex massage

Voet massage en Voetreflex massage

Zowel een voet- als een voetreflexmassage werkt ontspannend, verbetert de bloedcirculatie en het immuunsysteem. Tevens verhoogt de voetmassage het algemene gevoel van welzijn bij alle leeftijden. Een voetreflex massage werkt daarnaast ook nog pijnverminderend en zorgt voor meer vitaliteit.

De voetmassage werkt door in je gehele lichaam. Door het kneden en masseren wordt de stroming van het bloed gestimuleerd alsook de energiestromen en het zenuwstelsel. Na een voetmassage ben je weer lekker licht en heb je meer energie.

Voetmassage is laagdrempelig en daarmee bij uitstek zeer geschikt voor (dementerende) ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor mensen in de palliatieve fase. Bij het masseren van genoemde doelgroepen wordt NIET met drukpunten gewerkt, maar ben ik vooral gericht op massage in Shantala-vorm. Deze - van oorsprong uit India afkomstige - massagevorm wordt door middel van zachte, gestructureerde strijkingen gegeven. In vrijwel alle behandelingen die ik geef in mijn praktijk krijgen de voeten speciale aandacht en worden ze lekker verzorgd met een voedende crème.

De voetreflexmassage is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit heeft de volgende voordelen:

 • vermindering stress
 • betere werking van organen en klieren
 • verlichting van pijn en ongemak
 • verbeterde slaap
 • ontgifting
Voetmassage bij Balance & Blizz

Elk lichaamsdeel heeft een corresponderende zone op de voeten. Zo staat de rechtervoet voor alle reflexzones voor de rechterzijde van het lichaam en je linkervoet voor die van de linkerzijde.

Via de zenuwbanen in de voet worden “boodschappen” door het lichaam vervoerd en met de corresponderende delen/organen verbonden. Wanneer zich ergens in het lichaam een disbalans bevind (bijv. bij spanning in de onderrug) ontstaan stagnaties en ophopingen van verschillende chemische stoffen rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Door middel van massage van deze zenuwuiteinden met duim en vingers op de voet kan het aangedane gebied weer in balans komen. Tevens werkt de therapeutische kracht van aanraking ook positief mee. Het hele lichaam ontspant. Hierdoor verbeteren lichaamsfuncties en voelt u zich weer als herboren.

 

Wanneer geen voet (reflex) massage?

 

 • bij epilepsie
 • jicht
 • problemen met de schildklier
 • schimmelinfecties, waaronder voetschimmel
 • wondjes op handen en voeten
 • een laag aantal bloedplaatjes of andere bloedproblemen waardoor je sneller blauwe plekken of bloedingen krijgt
 • problemen in de bloedsomloop
 • bloedstolsel of ontstekingen in de beenaderen
 • tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap

 

Overleg bij twijfel altijd eerst met je huisarts en/of behandelend arts.

Zin in een ontspannende voetmassage?

Boek makkelijk online een afspraak!

Logo Balance & Blizz

Balance & Blizz is Wellness Academie gecertificeerd

Gegevens

Adres

De Regeakker 13
5768 XV  Meijel

Contact

E: 

T: 06-191 697 84

Openingstijden

Balance & Blizz

   
Di    10.00 – 17.00 uur
   
Do    10.00 – 17.00 uur
   
Za    9.00 – 12.30 uur
Zo    Gesloten

Social Media

Volg me op Facebook

Erkend zorgmasseur

Zorgmasseur licentie logo
Logo Balance & Blizz