Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage
Waarom een ontspanningsmassage?
De reden voor een ontspanningsmassage wordt door iedereen anders ingevuld. De meeste mensen willen gewoon even tijd voor zichzelf. Even lekker ontspannen en de alledaagse beslommeringen van zich af zetten. Maar ook bij onderstaande klachten brengt een ontspanningsmassage verlichting en verzacht het de pijn. In sommige gevallen verdwijnt de pijn zelfs (tijdelijk).
- (Chronische) pijn
- Stijve en pijnlijke spieren
- Alle soorten rugpijn
- Nek- en schouderklachten
- Hoofdpijn, migraine (massage in aangepaste vorm) en stress
De basis van deze massage is lichaam en geest tot rust brengen. De ontspanningsmassage heeft zijn werking in de buitenste lagen van het spierweefsel en het tempo is trager en de druk van masseren is laag. Een ontspannen lichaam zorgt ook voor mentale ontspanning. Wanneer men regelmatig een ontspanningsmassage ondergaat, kan dit preventief werken omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van evt. klachten voorkomen.
Een ontspanningsmassage is ook aan te raden zonder dat er fysieke klachten zijn. Het zelf genezend vermogen van ons lichaam wordt namelijk in werking gezet tijdens deze massage. Spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd vloeien weg en de geest komt tot rust. Bovendien bevordert deze massage je lichamelijke en geestelijke gezondheid, de bloedsomloop, je weerstand en een betere afvoer van afvalstoffen.
Zo verloopt een ontspanningsmassage
Vooraf bespreek ik aandachtspunten met je, zoals evt. lichamelijke klachten, eerdere blessures ed. Tijdens een ontspanningsmassage lig je zowel op je rug als op je buik en wordt je gemasseerd met een neutrale massage-olie.
De ontspanningsmassage wordt helemaal op jouw wensen afgestemd zodat jij helemaal de “quality-time” krijgt die je verdient.
Wanneer niet masseren?
- Bij koorts
- Bij een geïnfecteerde of ontstoken huid
- Bij besmettelijke huidaandoeningen over het gehele lichaam (herpes, gordelroos)
- Bij extreme vermoeidheid
- Bij (overmatig) gebruik van drugs, alcohol, antibiotica en bloedverdunners
- Bij een zeer slechte algemene gezondheid, kanker/tumoren, algemene infectieziekten, trombose, aderontsteking, osteoporose
- In de eerste 3 maanden van de zwangerschap
Wanneer aangepast masseren?
- Bij plaatselijke infecties
- Bij plaatselijke besmettelijke huidaandoeningen, vormen van uitslag (acne, eczeem, warmte-uitslag, steenpuisten)
- Bij zwellingen, bloeduitstortingen (blauwe plekken)
- Bij lichte cardiovasculaire aandoeningen (spataderen)
- Bij botbreuken, wonden en recente littekens
- Bij suikerziekte
Vraag bij twijfel altijd eerst advies aan je huisarts/specialist en / of fysiotherapeut.
Ben jij toe aan een heerlijk verwen-moment voor jezelf?
Aarzel niet en boek online een afspraak!