Maak kennis met de Schüssler-celzouten bij Balance & Blizz

Maak kennis met de Schüssler celzouten bij Balance & Blizz

Het liefst willen we zo lang mogelijk vitaal blijven en vreugdevol in het leven staan. De huidige maatschappij en het jachtige leven dat dit met zich meebrengt, leidt vaak tot stress en spanningen. Ons lichaam reageert negatief als het hierdoor uit balans raakt met allerlei klachten en kwaaltjes tot gevolg. En juist bij grote fysieke of mentale inspanning óf als je aan het genezen bent is een goede balans heel belangrijk. 

Als de mineralenbalans in ons lichaam verstoord raakt dan lukt het de cellen en het weefsel in ons lichaam niet meer goed om hun taak te volbrengen. Het lukt dan ook niet meer om de mineralenbalans te herstellen. De celzouten, welke door Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821 - 1898) zijn ontwikkeld, ondersteunen de opname en verwerking van minerale stoffen en daarmee ook de gezondheid van de cellen in het lichaam.      

Wat zijn celzouten precies?

Celzouten zijn minerale verbindingen (zoals die van nature in ons lichaam voorkomen) in de vorm van kleine tabletjes. Het zijn als het ware "sleutels" die nodig zijn om aan een taak te beginnen én om die taak tot een goed einde te brengen. Normaal gesproken stelt het lichaam deze verfijnde minerale verbindingen voortdurend zelf samen. Maar zoals eerder genoemd kan dit uit balans raken door grote belasting en inspanning.

Hoe werken celzouten?

In het lichaam - in de weefsels - bevindt zich een hele voorraad aan celzouten en deze zorgen ervoor dat de moleculen in de cellen in beweging komen. Celzouten zijn absoluut noodzakelijk om alle belangrijke functies in het lichaam goed te laten verlopen. Bij een structureel tekort aan celzouten kan het zijn dat je vermoeid raakt, vatbaarder bent voor ziektes of andere ziekteverschijnselen ontwikkelt. Celzouten smelten in de mond en worden via het mond-/wangslijmvlies meteen opgenomen in het bloed. Via het bloed worden de celzouten direct naar de cellen in het lichaam geleid en doordat celzouten fijnstoffelijk vermalen zijn, worden ze meteen via het celmembraan opgenomen door de cellen.

Celzouten helpen in het opnemen en verwerken van voedingsstoffen en kunnen naast de dagelijkse - reeds bestaande medicatie en/of behandelingen - worden ingenomen. Ze belemmeren de werking hiervan niet, maar kunnen deze zelfs bevorderen.

Welke celzouten zijn er nodig en hoe zit het met de dosering?

Om te kunnen vaststellen welke celzouten er nodig zijn kunt u gemakkelijk online een afspraak maken of u maakt telefonisch een afspraak. Uw hulpvraag staat bij Balance & Blizz centraal en door middel van een gezichts-analyse en het doornemen van een vragenlijst ontstaat er een eindconclusie waardoor duidelijk wordt aan welk(e) celzout(en) het lichaam behoefte heeft. De dosering van de celzouten wordt door de celzout-consulente vastgesteld.

 

 

Celzouten
Schüsslerzouten

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de Schüsslerzouten mijn gewrichtsklachten in knie en vingers, maar ook de pijn in mijn onderrug hebben weggenomen. En na ruim 35 jaar een ontregelde vochthuishouding mag ik concluderen dat deze – dankzij de Schüsslerzouten – aanzienlijk is verbeterd. De celzouten hebben mijn leven verrijkt en deze verrijking gun ik ieder mens!

Vanaf 15 juni 2022 mag ik me professioneel Celzout-consulente noemen na een HBO-opleiding te hebben gevolgd van anderhalf jaar bij INSTITUUT VOOR CELZOUTTHERAPIE VOLGENS DR. SCHÜSSLER.   In dit anderhalf jaar heb ik al diverse cliënten mogen begeleiden bij het ondersteunen van hun lichaam om de cellen weer op een gezonde manier te vullen.

Indien gewenst kan een combinatie van holistic pulsing-behandelingen met celzout-therapie ingezet worden, dit gaat altijd in overleg met de celzout-consulente.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Weet in elk geval dat jouw hulpvraag altijd centraal staat.

Bel 06-191 697 84 voor meer informatie of maak online een afspraak. Ik help je graag op weg naar een gezond(er) lichaam!

 

“Zorg goed voor je lichaam. Het is je permanente woonplek.”

Weten wat celzouten voor u kunnen doen?

Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Logo Balance & Blizz

Balance & Blizz is Wellness Academie gecertificeerd

Gegevens

Adres

De Regeakker 13
5768 XV  Meijel

Contact

E: 

T: 06-191 697 84

Openingstijden

Balance & Blizz

Ma    10.00 – 17.00 uur
Di    10.00 – 17.00 uur
Woe    10.00 – 12.30 uur
Do    10.00 – 17.00 uur
Vrij    10.00 – 17.00 uur
Za    10.00 – 12.30 uur
Zo    Gesloten

Social Media

Volg me op Facebook

Erkend zorgmasseur

Zorgmasseur licentie logo
Logo Balance & Blizz